Acasă Cultură Zilele Francofoniei, organizate şi la Slatina

Zilele Francofoniei, organizate şi la Slatina

721

În România, unul din patru cetăţeni cunoaşte limba franceză, se arată în „Raportul asupra stării Francofoniei în lume”. Încă din 2008, Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu” organizează Zilele Francofoniei. În acelaşi an, în cadrul aceleiaşi instituţii a fost inaugurată Secţia de carte franceză, având un fond de 10.000 de volume de cărţi, CD-uri, DVD-uri, aparatură Home Cinema sau plasme Blu-ray Player.

Zile în stil francez
Cu ocazia Zilelor Francofoniei, Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu”, organizează evenimente în mai multe şcoli din Slatina. Astfel, programul manifestaţilor culturale este următorul: marţi, 18 martie a.c., cu începere de la orele 10, au avut loc progrme tematice la Colegiul Economic „P.S. Aurelian”; miercuri, 19 martie, la ora 14.30, au fost programate evenimente la Colegiul Naţional „Radu Greceanu”. În ultima zi, pe 20 martie, în mai multe şcoli generale şi licee din Slatina au fost programate momente artistice şi proiecţii de filme, documentare şi desene animate în limba franceză .

An de an, Zilele Francofoniei sunt primite cu braţele deschise de elevii din întreg judeţul Olt, datorită activităţilor distractive şi captivante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.