Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

199

Tomiţă de la Movileni, un primar destoinic
Săptămâna trecută, judeţul Olt a fost sub cod galben. În nici un caz un galben de la liberali, ci o nuanţă dată de indicativele meteorologice care au arătat pericolul crescut venit din partea apelor ce au luat cu asalt localităţi din judeţul Olt. Cea mai afectată comună a fost Movileniul, acolo unde primar este Sorin Ion Toma. Eforturile edilului au fost suficiente pentru a alimita pagubele produse de apele revărsate în zonele locuite, cât şi pe culturile localnicilor. Acesta, pe toată perioada de criză, a stat alături de cetăţenii din comuna sa, iar dacă astăzi Movileniul trece uşor peste această calamitate, „vinovatul” principal este edilul preocupat real de soarta comunităţii sale.

Câine fără stăpân să fii, în Slatina să locuieşti!
Din cauza unor proceduri birocratice incredibile, cât şi a unei legislaţii greoaie, Slatina este din nou fără serviciu de ecarisaj. Câinii fără stăpân sunt iar proprietari de drept ai teritoriilor marcate de aceştia prin limbajele specifice rasei în cauză. Semnul de delimitare îl ştie orice iubitor de patrupede: coada sus, piciorul înclinat la 90 de grade, şi gata e astfel hotarul de lucru. Problema e cu atât mai complexă cu cât, doar peste vreo câteva săptămâni, în această perioadă de înmulţire vor ieşi din adăposturile lor reprezentanţii noii generaţii canine, gata să ia cu asalt oraşul, cartier cu cartier, bulevard cu bulevard, bloc cu bloc. Cât priveşte campania de adopţie, iniţiată de municipalitate, ea este dezamăgitoare. Doar două animale au primit stăpân: cele ridicate din adăpostul de la Sărăceşti, de copii primarului Minel Prina. În rest, nimic pe linie…

Campania de pupături, de 8 martie, un succes pentru vânzătorii de flori
Anul acesta, de 8 martie, pesediştii au fost din nou pe stradă. Nicidecum pentru a căuta problemele cetăţii. Ei, reprezentanţii puterii de astăzi, au câştigat bătălia garoafelor. Soldaţi pe frontul horticol, înpărţind din mână în mână câte-o garoafă roşie au fost senatorul Darius Vâlcov, deputatul Daniel Bărbulescu, cât şi prim-vicepreşedintele PSD Olt, Marius Oprescu. În alte forme, cu alte nuanţe de flori, evenimente similare au fost susţinute şi de reprezentanţii celorlalte partide politice din judeţ: PDL-ul a mizat pe garoafe portocalii, PMP-ul pe puritatea albă a petalelor, iar vestea bună e că nu au fost incidente, aşa cum s-au petrecut în istoria medievală, acum vreo câteva sute de ani, când a avut loc războiul rozelor. Cea mai originală manifestare, dulce cât cuprinde, s-a regăsit în ciocolată dăruită consătenilor de deoamna Mimi Andronie, de la Brebeni. Un candidat cu şanse foarte mari să devină primarul acestei localităţi, la alegerile parţiale anticipate.

Şerban Cernat a plecat!
Acum aproape două decenii, când alianţa pentru România, condusă la Olt de Renică Diaconescu, pierdea membrii, unul câte unul, preşedintele spunea că partidul se întăreşte. Astăzi, la Olt, în paradisul liberal, sunt ceva probleme. Nu de o factură ireversibilă, dar sunt. Aşa se face că după plecarea lui Florian Dumitrescu şi Dan Codan, un alt liberal iese din front. Este vorba de Şerban Cernat, fondator al liberalismului caracalean, candidat la primărie din partea acestei formaţiuni, un notar cu greutate în zona Romanaţiului. Culmea este că plecaţii, individual şi la pachet, leagă faptul că ar milita spre partidul pe care o să-l facă fostul lider naţional, Călin Popescu Tăriceanu, actualul preşedinte al Senatului, ajuns acolo după ce a semnat un contract pe persoană fizică cu partidul domnului Ponta.

Nu s-au văzut, în ultimele zile, pesedişti fericiţi…
Plecarea PNL-ului de la guvernare a lăsat nişte ministere libere. Demisia lui Crin Antonescu a vacantat postul de lider al Senatului. Talpa partidului, oamenii care muncesc pentru PSD, nu au căzut pe spate atunci când s-au ocupat acetse locuri. Motivul e simplu: pe ei nu i-a întrebat nimeni, aşa cum ar trebui să se întâmple într-o structură organizată, ce se poate face în aceste situaţii şi care ar fi soluţia? În consecinţă, pe ministerele respective au ajuns nişte necunoscuţi pentru această structură politică, iar bomboana de pe colivă, înghiţită pe nemestecate de către Liviu Dragnea, se numeşte Tăriceanu preşedinte la Senat. Până acum, nimeni nu a mişcat în front, din cadrul PSD Olt, pe această temă, atât de frustrantă pentru cei ce mai cred că politica nu e chiar media tuturor compromisurilor.

O înfrângere, multe explicaţii, nici una credibilă
Şansele celor de la FC Olt de a accede în play-off-ul care să le permită drumul spre prima ligă de fotbal au fost luate de apă. În prima partidă a returului, jucată pe teren, băieţii de la Slatina au luat bătaie cu 2-0, la Reşiţa, acolo unde formaţia din localitate a reuşit să marcheze cele două goluri în doar cinci minute. Explicaţii sunt multe, scuze prea puţine. Asta după ce ai noştri de la Slatina avuseseră un turneu de pregătire cu rezultate excepţionale. Pe locul opt din doisprezece în clasament, slătinenii ar trebui să-şi facă şi altfel de griji, legate de rămânerea în eşalonul secund al fotbalului românesc, acolo unde, dacă reuşesc să mai înregistreze vreo câteva eşecuri pe teren propriu, datele problemei devin foarte serioase. Din păcate eforturile antrenorului Dan Oprescu sunt inutile, atâta timp cât vedetismul e o boală cronică, extrem de contagioasă, în lotul pe care acesta îl pregăteşte.

Primarul Barbu de la Corabia se ţine de cuvânt
Prin 2009, edilul oraşului Corabia, Theodor Barbu, avansa, raţional, anul 2014 ca perioadă de demarare efectivă a lucrărilor la reţeaua de alimentare cu gaze naturale pe teritoriul urbei. Timpul a trecut, iar graficul etapelor lucrative este respectat întocmai lucrându-se din plin, printre primii beneficiari aflându-se agenţii economici din zona industrială. Ca un mic amănunt, beneficiarul administrativ al acestei investiţii, care-l are ca autor exclusiv pe Theodor Barbu e Iulică Oane, cel care, ca mâine, cu tricolorul transversal pe piept, va tăia panglica şi va ţine discursuri specifice recepţiilor de acest gen. Corăbienii, oameni mult mai inteligenţi decât o arată administraţia locală din prezent, ştiu cine a început acest vis frumos care e pe cale să devină realitate. În rest, e bine…

Un control tare la spital
Vreo câteva zile, după 8 martie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a venit şi a stat controlul. De la ministerul condus de Nicu Bănicioiu, ministrul de azi pe care poporul şi-l aminteşte în urma unui scandal monstru pe teme de minore aflate în exerciţiul funcţiunii, unde, evident, alţii au fost găsiţi vinovaţi. Controlorii de la Bucureşti caută tot, pe linie medicală, administrativă, financiară, de parcă ai crede că lumea asta de azi e ca pe timpuri: când spitalul nu era în subordinea Consiliului Judeţean, când echipele de control veneau de la ministerul condus politic, la stabilimente medicale aflate într-o altă zonă de influenţă a carneţelului de partid. Însă, rezultatele anchetei vor fi, evident, secrete, şi duse astfel, în plic, la Bucureşti, la Nicu Bănicioiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.