Acasă Actualitate „Citit în…”, un spectacol marca Asociația VisArt

„Citit în…”, un spectacol marca Asociația VisArt

41

Asociația VisArt continuă și în acest an campania umanitară „Alături de tine” prin care încearcă să strângă fonduri pentru a continua și dezvolta proiectul „Școala VisArt”, început în 2013.

Pe 5 martie a.c., va fi organizat un spectacol de teatru senzorial “Citit în modern…”, ce reprezintă o adevărată provocare pentru participanți de a-și folosi imaginația, simțurile și a lua parte la o piesă de teatru cu totul inedită. „Citit în…” este un concept nou în România, reprezentând un laborator interdisciplinar de arte pentru comunitate, un loc ce oferă artiştilor șansa să interpreteze senzorial diferite contexte sociale, culturale sau artistice și care încearcă să îl facă pe spectator să pătrundă într-o altă lume prin care să se descopere pe sine doar cu ajutorul simţurilor olfactiv, tactil și auditiv, participantul fiind legat la ochi.

În data de 6 martie, slătinenii sunt invitați la un spectacolul caritabil oferit tot de organizația VisArt. În același timp, în aceste zile va fi amenajată și o expoziție cu produse în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu”. Fondurile strânse vor fi folosite pentru a-i sprijini pe tinerii din centrele de plasament din Slatina prin crearea unor condiții mai bune de dezvoltare profesională și personală.

Anul trecut, spectacolul organizat în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor Olt, a reușit să bucure numeroși copii din centrele de plasament și familiile nevoiașe din Slatina și Corabia. Asociația Visart a oferit un real sprijin din punct de vedere material acestor copii defavorizați prin donarea de hăinuțe, jucării, rechizite și suplimente alimentare.

Președintele organizației, Mădălina Lazăr, speră că și acest eveniment se va bucura de participarea a numeroși oameni, mai ales, că, în curând, asociația împlinește 2 ani de activitate în care au realizat diverse proiecte culturale și sociale. VisArt se bucură de implicarea unui numar mare de tineri voluntari de la liceele din Slatina, astfel reușind să își atingă principalele obiective: de a stimula voluntariatul, de a înlesni accesul tinerilor și a publicului larg la evenimente culturale și de a se dezvolta personal.

Activitatea organizației este una bogată, în 2013 membrii acesteia au demarat proiectul “Școala VisArt”, ce a urmărit crearea unui mediu de învățare și integrare socială pentru copiii din centrele de plasament din Slatina. Scopul proiectului a constat în dezvoltarea personală a tinerilor prin desfășurarea unor activități de tip non-formal, ce au implicat ore de educație menite să îi ajute pe copii în aprofundarea cunoștințelor generale într-un cadru amiabil, cât și recreerea, socializarea prin activități distractive sau culturale. Rezultatele au fost unele pozitive, de aceea se încearcă prin eventimentele din aceste zile continuarea proiectului prin implicare unui număr și mai mare de beneficiari.

Andreea Maria Dicu – Colegiul „Radu Greceanu” – Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.