Acasă Actualitate Propuneri cetăţeneşti pentru primarul Slatinei

Propuneri cetăţeneşti pentru primarul Slatinei

203

1. Terenurile necultivate, aflate în zona Uzinei de Aluminiu Slatina, pe dreapta,  mergând spre Valea Mare, să fie împădurite cu salcâmi, stejari şi alte specii rezistente la secetă, la fel şi terenurile neproductive de pe dealurile de la Strehareţi spre Sărăceşti. Se poate colabora cu Ocolul Silvic Slatina. Există lege.
2. Plantările de arbori pe aliniamentul trotuarelor şi scuarurilor (aşa sunt definite prin legea spaţiilor verzi.  Parcul trebuie să aibă peste 1 ha mărime) din Slatina să se facă ştiinţific, controlat şi la distanţe corespunzătoare. Anul trecut, în toamnă, s-a plantat aiurea, pe sub alţi arbori mari, prea aproape de blocuri, la distanţe prea mici, mai ales la platani şi castani.
În Slatina sunt străzi fără arbori, tarlale şi nu trotuare, deşi în panourile cu stelele Uniunii Europene era prevăzută şi amenajarea spaţiilor verzi: Str. Arcului – parţial, Str. Sergent Major Dorobanţu Constantin, Unirii pe lângă Căminul de copii, Crişan cu mulţi arbori lipsă, alveolele respective din trotuare au fost astupate.
3. Băncile de odihnă de pe trotuare, din Era Vâlcov, au început să fie deteriorate prin dispariţia lamelelor de lemn, aşa că vom sta pe scheletul de beton. Sigur, au fost foarte scumpe, faţă de tipuil de bănci care era mai rezistent.
4. Prin deszăpezirea din ianuarie-februarie2014, utilajele au distrus aproape toate bordurile mici din jurul arborilor pe Bulevardul A.I. Cuza, Strada Primăverii etc. Cine trebuia să  supravegheze din partea onor primăriei?
5. Pe trotuaruldin faţa  Colegiului Naţional Nicolae Titulescu, acum 3-4 ani, se fixaseră mai multe bănci de odihnă, dar lipseau arbori pentru umbră. Cineva a dispus să fie scoase acele bănci, deşi nu deranjau orele de clasă de la parterul unităţii şcolare, distanţa fiind de peste 10 m.
6. Aleea dintre bl. FA21 şi curtea C.N. „N. Titulescu” trebuia poiectată şi realizată pentru a se circula în ambele sensuri. De ce la unii da, şi la alţii ba?!
7. Adăposturile pentru staţile  de autobuz au fost distruse şi lipsesc băncile de aşteptare. De ce?
8. A fost desfiinţată linia de troleibuz. Cum şi când vom ala ce sume s-au realizat din valorificarea materialelor recuperate?
9. Între bl. A17 şi Palatul Finanţelor a rămas nepavat un teren de parcat 3-4 autoturisme. Vă place noroiul?
10. Între Bl. B2 şi Bl. B3, pe Aleea Florilor se poate amenaja o parcare „verde”, fără distrugerea actualilor arbori, dar şi plantarea altora prin densificare. Pe când?
Va urma

Prof. Ion CEAUŞU, Slatina, Str. Serg. Maj. Dorobanţu Constantin, nr. 4, Bl. A13, ap. 8

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.