Acasă Politic Nici dacă Ponta l-ar ruga, Darius Vâlcov nu vrea ministru

Nici dacă Ponta l-ar ruga, Darius Vâlcov nu vrea ministru

53

La sfârşit de săptămână lucrătoare, pe 21 februarie a.c. şi la sfârşit de primă lună de la începutul primei sesiuni parlamentare pe 2014, senatorul Colegiului 1, Darius Bogdan Vâlcov a susţinut o conferinţă de presă în care a prezentat stadiul proiectelor legislative pe care le-a iniţiat sau a fost co-iniţiator și a discutat şi despre muribundul mariaj USL.

Iniţiative legislative aproape de promulgare
Încă din primele luni ca senator, Darius Vâlcov, aflat la primul mandat ca parlamentar, a iniţiat propuneri legislative sau a fost co-iniţiator, cea mai cunoscută fiind cea a parcurilor industriale, care a devenit lege. În prezent, câteva dintre iniţiativele legislative, pe care se găseşte şi semnătura senatorului, au trecut de comisii, au primit aviz favorabil de la Guvernul României şi aşteaptă ca ele să ajungă pe biroul preşedintelui Băsescu, pentru promulgare.
„Acum o săptămână a trecut şi legea prin care primarii şi preşedinţii de consilii judeţene pot să-şi delege competenţele către vici, directori, şefi de instituţii, în funcţie de specificul fiecărei activităţi”, a declarat Darius Vâlcov.

Despre acea lege de modificare a OUG 84/2012, care îi ajută pe primari, dar şi pe consilierii locali să primească mai mulţi bani, senatorul a spus că aceasta este pe făgaşul cel bun, vicepremierul Dragnea, care este şi deputat, a adus un amendament care face ca salariile primarilor să crească, (un primar primește, în mână, aproximativ 1700 lei), să poată primi până la 2600. Reglementarea va intra în vigoare de la 1 iulie.

Senatorul a mai amintit şi de cel mai nou proiect legislativ la care este co-semnatar, cel care îi ajută pe cetăţenii care au conturi bancare în valută să poată transorma banii în lei, fără a mai plăti alte taxe sau condiţii impuse de bănci.  

O altă iniţiativă legislativă, care aparţine senatorului Vâlcov, se referă la absorbirea de fonduri europene. Despre acest proiect legislativ, senatorul a menţionat:
„Începând cu acest an, când administraţiile publice depun proiecte pentru fonduri europene, acestea să nu mai plătească taxe către stat. Sunt zeci de taxe pe care statul le plăteşte la stat.

Situaţie de criză în USL
În ultimele săptămâni, partidele politice care compun Uniunea Social Liberală, trec printr-o problemă de „căsnicie”. Despre această situaţie din sânul USL, senatorul PSD a tinut să precizeze că PSD-ul nu va da afară PNL-ul din Uniune. Cum anul 2014 este unul în care vor avea loc şi alegeri prezidenţiale, Darius Vâlcov îl vede pe Ponta preşedintele României.

Vâlcov nu vrea ministru
Cu un răspuns categoric, „Nu!”, senatorul Vâlcov nu vrea nici europarlamentar şi nici ministru în cabinetul format din miniştri USD, după ruptura iminentă a USL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.