Acasă Politic Cronică parlamentară despre ai noştri!

Cronică parlamentară despre ai noştri!

61

Darius Vâlcov vrea viteză mai mare

Senatorul slătinean, Darius Bogdan Vâlcov, a adus amendamente la proiectul de modificare a Codului Rutier propus de Guvern. Acesta consideră că limita maximă de viteză în localităţi pentru categoria B trebuie să crească cu 10 km/oră, iar pe drumurile expres să crească faţă de drumurile naţionale tot cu 10 km/h, de la 100 la 110 km/oră.
Senatorul vede utilă creşterea vitezei legale în localităţi, din punctul de vedere al şoferului. În prezent, Codul Rutier prevede că limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/oră.

Gigel Ştirbu îi obligă pe comercianţi să-şi pună separat produsele aproape de expirare

Proiectul de lege prin care producătorii şi importatorii sunt obligaţi să introducă în magazine standuri separate pentru produsele care expiră în trei zile şi la care este co-semnatar deputatul şi ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, a fost adoptat de Senat.

Mai mulţi deputaţi PNL, printre care şi Gigel Ştirbu, actual ministru al Culturii, au semnat o propunere legislativă prin care comercianţii sunt obligaţi să facă standuri separate cu produsele care expiră în trei zile.
Propunerea legislativă prin care se cere modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului 99 din 29 august 2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă a primit 87 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă şi 2 abţineri.

Grupul PP-DD din Camera Deputaţilor nu susţine procedurile de insolvenţă ale RAAN Drobeta Turnu-Severin

Guvernul României a înaintat un proiect de lege (PL-x 383/2013) privind declanşarea procedurii insolvenţei la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu – Severin, instituţie care are o datorie de 924.023.593 lei.

Grupul PP-DD din Camera Deputaţilor nu susţine acest proiect de lege, iar acest lucru a fost menţionat într-o declaraţie a deputatului Luminiţa Adam.

„Nici Grupul PP-DD nu va susţine acest proiect de lege. Din păcate, intrarea în insolvenţă nu este o intrare în insolvenţă normală, este o pseudoinsolvenţă. E drept, Guvernul vrea să protejeze acest domeniu, dar nu cred că trebuie să-l protejeze în detrimentul altora. Sunt firme creditoare şi, dacă ne gândim la angajaţii de la Ape Grele, ar trebui să ne gândim şi la angajaţii celorlalte societăţi care pierd bani şi pe care nu-i protejează nimeni.
Nu mi se pare că a face o insolvenţă mai uşoară este o cale prin care ar trebui să ne acoperim propriile greşeli şi managementul defectuos.
Mult mai bine ar fi fost dacă ne-am fi uitat care au fost cauzele care au provocat această pseudoinsolvenţă şi am fi dat o lege prin care să înlăturăm, să eliminăm acele cauze şi să facem ca lucrurile să funcţioneze”, a declarat Luminiţa Adam la tribuna Camerei Deputaţilor.

Proiectul se află în forma de promulgare şi conţine un  articol din care aflăm că: „Pe toată perioada insolvenţei, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin beneficiază de prevederile legale existente privind posibilitatea scoaterii de la rezerva de stat, cu titlu de împrumut, a cantităţilor de cărbune şi de păcură necesare trecerii vârfului de iarnă (…)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.