Acasă Interviu Interviu cu deputatul Colegiului 2, Daniel Ionuţ Bărbulescu

Interviu cu deputatul Colegiului 2, Daniel Ionuţ Bărbulescu

144

„Sper ca regimul Antonescu să fie mai corect cu românii. Sau, cine ştie, poate nu va fi încă un „..escu” preşedinte al României”

România poate fi considerată o ţară vesele, altfel nu se explică de ce poporul priveşte mai departe, cu nesaţ, episoade din Suleyman Magnificul, în timp ce, de la începutul anului până în prezent au fost configurate în jur de treizeci de noi taxe şi impozite puse pe seama celor care s-au îndrăgostit atât de mult de telecomandă.

Dacă cineva ar răsfoi promisiunile electorale făcute în campanie de USL şi le-ar compara cu practica prezentului, ar crede că ceva nu se leagă. Însă, poporul e darnic: puterea respectivă are mai departe încrederea celor care i-au crezut şi i-au votat.

Întrebări care se cer, răspunsuri care se cuvin, definesc interviul care urmează, cu deputatul Daniel Bărbulescu, alesul USL-ului în Colegiul 2 – Scorniceşti-Potcoava, în decembrie 2012…

– Dacă în avionul prăbuşit în Apuseni ar fi fost amanta vreunuia dintre miniştrii României, autorităţile statului s-ar fi implicat în timp optim pentru a salva victimele accidentului?

– Tragedia din Apuseni a creat o emoţie puternică, ce ne-a marcat pe toţi. Din păcate, doar în astfel de cazuri ies în evidenţă carenţele sistemului. Pe lângă regrete, tot ceea ce putem face acum este să tăiem în carne vie pentru ca un astfel de scenariu sumbru să nu se mai repete în viitor.

– Cât de uşor au uitat pesediştii afronturile lui Antonescu de la sfârşitul lui 2013. Sunteţi pregătit să-l faceţi preşedinte pe cel care spunea despre Ponta că este mincinos?

– Deocamdată, am creat Uniunea Social-Democrată, USD, proiect politic cu care ne concentrăm să câştigăm alegerile europarlamentare. Prezidenţialele sunt abia la iarnă, avem o vară fierbinte de trecut, vă propun să discutăm despre viitorul preşedinte al României atunci când va sosi timpul.

– Cât de baron local este preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu?

– Nu ştiu cum să răspund la această întrebare, fără să fiu bănuit de fariseism sau de linguşiri, dar, dacă toţi liderii politici din România ar fi la fel de baroni cum este Paul Stănescu, atunci România ar fi astăzi departe.

– Lumea de pe stradă, cetăţeanul sufocat de facturi a început să înjure. Tot Băsescu e de vină?

– Deşi statisticile nu ţin de foame, ţin să precizez că 2013 a fost un an bun din punct de vedere economic, comparativ cu ultima perioadă. Ştim că mulţi români înca o duc greu, şi tocmai ei vor fi beneficiarii măsurii guvernamentale de înjumătăţire a ratelor la creditele contractate în trecut, pentru a-i ajuta să depăşeasca aceste vremuri grele.

– Dacă PSD Olt obţine 80% la europarlamentare, primeşte organizaţia din care faceţiparte vreun post de şofer la Guvern?

– Dacă nici acum, înseamnă că nu vom mai primi niciodată. PSD Olt îşi va menţine primul loc pe ţară, şi e momentul să fim răsplătiţi după faptele noastre electorale.

– De ce trebuie pedepsiţi românii prin creşterea accizei la carburant, când împotriva evaziunii fiscale nu se face nimic?

– Cred că nu priviţi la televizor, să vedeţi câţi evazionişti sunt trimişi după gratii în ultimul timp. Acciza mărită la carburant ar fi reprezentat o injecţie de capital la bugetul de stat pentru plata pensiilor şi salariilor.

– Avem un nou Cod Penal. De ce foloseşte el doar infractorilor?

– Este o falsă impresie, noul COD Penal este un instrument juridic modern, apreciat de profesionişti şi de toate cancelariile europene. Dar, ca la orice început, durează un pic până ne obişnuim cu implementarea lui.

– De ce USL-ul e incapabil să genereze locuri de muncă pentru oaemnii de rând, fiind privit de popor ca o structură favorizantă pentru clientelă?

– Atâta timp cât suntem încă pe primul loc în sondajele de opinie, nu cred că oamenii ne privesc chiar aşa de rău. Însă, într-adevăr, la capitolul „locuri de muncă”, ne-am dori cu toţii să fim mai eficienţi.

– Investitorul strategic de la CFR Marfă, aşa cum îl prezenta Victor Ponta, este în arest. Nu cumva avea dreptate Băsescu atunci când, astă vară, aducea în actualitate neseriozitatea celui în cauză?

– Dacă era un investitor foarte serios, reuşea privatizarea CFR-ului. Dacă nu a fost el, probabil că va veni o companie putrenică, ce va rentabiliza CFR-ul şi salva locurile de muncă de acolo.

– Ce şanse daţi Măşcării Populare?

– Şansa unei mişcari nereuşite. Consider că partea dreaptă a scenei politice e prea populată ca să mai permită vreo mişcare surpinzatoare de forţe.

– De unitatea celor zece parlamentari de la Olt, de lupta pentru o cauză dreaptă s-a ales praful. De ce nu a funcţionat această sintagmă de campanie, în interesul cetăţeanului?

– Ba funcţionează, chiar suntem o echipă. Mai aveţi puţintică răbdare, şi o să se vadă şi rezultatele, până la urmă mai sunt 3 ani de mandat, în care sperăm să realizăm tot ce ne-am propus.

– Ce nu vă place la Victor Ponta?

– Uneori este prea tolerant cu psd-iştii care nu performează politic.

– Care sunt punctele forte ale lui Traian Băsescu?

– Are un instinct politic extrem de dezvoltat, care îi permite de multe ori să cadă în picioare.

– Cine i-a blestemat pe pesedişti să ajungă să-l susţină la preşedinţie pe Crin Antonescu, un exponent al dreptei care spunea, în urmă cu ceva vreme, că pesediştii sunt ciuma roşie, răul absolut al poporului român?

– Aşa a fost înţelegerea, bună sau rea, la semnarea protocolului de înfiinţare al USL. USL a fost creat ca o contrapondere la regimul Băsescu. Sper ca regimul Antonescu să fie mai corect cu românii. Sau, cine ştie, poate nu va fi încă un „..escu” preşedinte al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.