Acasă Politic Primul mare test pentru Partidul Mişcarea Populară îl reprezintă alegerile europarlamentare

Primul mare test pentru Partidul Mişcarea Populară îl reprezintă alegerile europarlamentare

53

Recent legalizat, Partidul Mişcarea Populară intră în forţă pe scena politică naţională, dar şi teritorială. În sediul Partidului Mişcarea Populară, filiala Olt, preşedintele organizaţiei judeţene, primarul Marian Vasile, a susţinut o conferinţă de presă, miercuri, 5 februarie a.c., avându-l alături pe prim-vicepreşedintele Marin Bobeş.
Recent, la Sighişoara a avut loc întâlnirea Comitetului Executiv Naţional, unde s-a stabilit data Congresului PMP, la 15 martie 2014. Tot acolo s-a discutat şi despre conducerea generală a partidului, cât şi despre alegerile conducerilor organizaţiilor judeţene, dar acestea se vor decide după alegerile europarlamentare.
Campania pentru alegerile europarlamentare bate la uşă, lucru care nu-i sperie pe liderii PMP Olt, care sunt pregătiţi pentru a obţine un scor bun în dreptul Mişcării…

„Avem datoria şi scopul de a obţine un scor cât mai bun, lucrurile au intrat pe un făgaş normal. S-au stabilit şi criteriile pentru desemnarea candidaţilor la europarlamentare.  Cei din organizaţiile judeţene vor veni cu propuneri. Alegerile europarlamentare reprezintă primul test înaintea alegerilor prezidenţiale”, a spus Marian Vasile.

Codul Penal îi îndeamnă la vot pe deţinuţii eliberaţi
Despre noul Cod Penal, intrat în vigoare la 1 februarie, preşedintele PMP Olt, Marian Vasile nu vede cu ochi buni noul act normativ, care poate reprezenta o strategie a puterii pentru a avea cât mai mult electorat:
 „Cei eliberaţi se simt datori în relaţia cu noul Cod şi cu domnul doctor Viorel Ponta şi cel mai probabil îi îndeamnă ceva să meargă la vot şi să voteze şi să avem, din păcate, pe străzi, mulţi infractori. Este imoral şi chiar absurd ce se întâmplă în România la această oră. I-aş îndemna pe cei care conduc România să fie mai cerebrali şi să nu mai meargă după principiul «după mine, potopul». Este cea mai slabă guvernare de la 1989 încoace”.

Pronostic optimist, bazat pe inteligenţa oltenilor de a alege în cunoştinţă de cauză
Despre ce scor ar preconiza pentru alegerile europarlamentare, Marian Vasile a spus că va face tot posibilul ca în judeţul Olt, organizaţia judeţeană să aducă voturi peste media naţională, un rezultat de peste 10% .

Felicitări pentru prefectul liberal al judeţului Olt
Pe seama zăpezii căzută din abundenţă în ultimele zile, care a produs o seamă de coduri în spaţiul românesc, cât şi a modului în care autorităţile de la Olt au intervenit în chestiunea în cauză, preşedintele Mişcării Populare de la nivel judeţean, Marian Vasile a ţinut să transmită public felicitări prefectului judeţului Olt, Cătălin Rotea, pentru modul cum a gestionat această situaţie, pentru implicarea sa în monitorizarea reţelei de drumuri, cât şi intervenţiilor optime, în punctele cheie.
În contradictoriu, tot pe această temă, Marian Vasile a pus nepăsarea autorităţilor de la nivel judeţean, cele care nu s-au regăsit implicate în mod vizibil în situaţiile care l-au avut în centrul atenţiei doar pe Rotea. Cu o ironie amară, totuşi, Marian Vasile observa şi deszăpezirea impecabilă realizată de autorităţi pe Autostrada Piteşti-Slatina-Craiova. Un proiect ambiţios, asumat de primul ministru Victor Ponta în urmă cu mai bine de un an, rămas între două faze: între cea de iluzie şi cea de minciună electorală sfruntată…

Organizaţia Slatina se mişcă bine
Chit că în piaţă există câteva informaţii culese de pe surse, prin care între organizaţia de la Slatina şi conducerea PMP Olt ar fi disensiuni legate de modul de abordare asupra fenomenului politic, pe seama tezei în lucru, Marian Vasile a venit cu unele precizări complementare. În opinia sa, în Slatina, PMP se mişcă bine, iar primul test pentru membrii acestei structuri locale va avea loc la alegerile europarlamentare, atunci când se poate trage linie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.