Acasă Actualitate Dramă în familia fostului prefect de Olt, Marin Diaconescu. Fiul său, Bogdan,...

Dramă în familia fostului prefect de Olt, Marin Diaconescu. Fiul său, Bogdan, condamnat la 4 ani închisoare, cu executare

1378

Familia lui Marin Diaconescu, cel care a stat cel mai mult în funcția de prefect de Olt după ’90, singurul care a dus două mandate de prefect fără a fi demis, este pusă la grea încercare de hotărârea judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj. Bogdan Diaconescu şi Laurenţiu Anghel, ambii foşti judecători la Tribunalul Dolj, au primit condamnare definitivă, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, Cei doi foşt i judecători sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Fiul fostului prefect de Olt, Bogdan Diaconescu a fost acuzat de procurorii DNA că a primit 15.000 de euro ca mitp mită, prin intermediul colegului său, Laurenţiu Anghel.

În cadrul aceluiaşi dosar, au mai fost condamanţi şi următorii avocaţi: Ion Militaru şi Ocravian Ciucă – trafic de influenţă – şi au primit câte un an şi jumătate, respectiv un an de închisoare.

Filmul evenimentelor

Pe data de 5 mai 2010, Marius Bogdan Diaconescu, judecător al Tribunalului Dolj, a primit prin intermediul colegului său suma de 15.000 euro. Banii veneau de la trei denunţători judecaţi în stare de arest preventiv într-un dosar penal instrumentat de inculpat, aflat pe rolul instanşei doljene. De aceşti bani, judecătorul trebuia să dispună judecarea celor trei denunţători în stare de libertate, iar în final să le dea o pedeapsă blândă pentru faptele pentru care sunt judecaţi. Banii reprezentau doar o parte din totalul de 45.000 euro, bani pretinşi şi primiţi de la denunţători, printr-un intermediar, de avocatul Ion Militaru.

Diferenţa de 30.000 de euro a fost împărţită după cum urmează: 25.000 euro – avocaţii Militaru Ion şi Ciucă Octavian Tiberius şi 5.000 – judecătorul Anghel Laurenţiu Traian. Avocaţii Militaru Ion (Baroul Olt) şi Ciucă Octavian Tiberius (Baroul Dolj), precum şi judecătorul Anghel Laurenţiu Traian sunt coinculpaţi în prezenta cauză, în sarcina acestora reţinându-se infracţiunile de trafic de influenţă, respectiv trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită”, se arată într-un document al DNA. Aceştia au fost arestaţi preventiv, dar eliberaţi condiţionat la începutul anului 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.