Acasă Administrație Prefectul Rotea, gestionaru’ zăpezii

Prefectul Rotea, gestionaru’ zăpezii

54

În sfârşitul de săptămână, 24-26 ianuarie 2014, zăpada a izbit din plin judeţul Olt. Zeci de localităţi rămase în beznă… în plină zi, câteva drumuri greu de practicat şi ambulanţieri care ar fi dat orice ca să ajungă… la pacienţi. Aşa a stat situaţia, dar Prefectura Olt a intervenit şi s-a descurcat mai bine decât orice purtător de uniformă de la ISU care primeşte merite/decoraţii/premii, deşi are o fişă a postului care îl obligă la a-şi face „norma”. Prefectul Cătălin Rotea s-a implicat cât mulţi prefecţi la un loc în astfel de situaţii, unde este necesară o echipă capabilă.

În contextul problemelor ivite din cauza zăpezii pe care cerul încă o mai dă albă, a fost activată, la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Grupa Operativă, constituită din reprezentanţii structurilor din judeţ ale Ministerului Afacerilor Interne. Grupa operativă şi-a desfăşurat activitatea în perioada vineri, 24 ianuarie 2014, ora 18.00 – luni, 27 ianuarie 2014, ora 09.00 şi a fost completată cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt şi Secţiei de Drumuri Naţionale Slatina;

Pe drumurile naţionale şi judeţene s-a intervenit cu un număr de 74 utilaje, din care 42 utilaje pe drumurile judeţene şi 32 pe drumurile naţionale, s-a intervenit cu 26 de ambulanţe de tip B şi C la 361 de solicitări, iar cele 5 ambulanţe SMURD au fost solicitate la 43 de intervenţii;

Au fost înregistrate o serie de situaţii deosebite: degajarea acoperişului unui bloc din municipiul Slatina desprins din cauza vântului puternic, care în cădere a avariat două autoturisme, salvarea unui bărbat de 35 de ani rămas înzăpezit cu autoturismul pe DJ 703C între localităţile Poboru şi Rusciori, intervenţia cu autospeciala pentru Transport Victime Multiple, detaşată de la ISU Dolj pentru transportul la spital a unei fetiţe de 8 luni, din comuna Coteana. Copilul a fost transportat iniţial la dispensarul din localitate unde a primit primele îngrijiri şi apoi cu sprijinul firmei de deszăpezire din zonă şi a reprezentanţilor IPJ Olt, sub conducerea prefectului judeţului Olt, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Preluarea, de la intrarea în judeţ (comuna Coloneşti), a unei echipe de transplant, formată din 4 medici şi o asistentă de la spitalul Fundeni, care din cauza unor defecţiuni ale ambulanţei cu care se deplasa spre municipiul Craiova, a avut nevoie de sprijinul echipajelor SMURD din judeţ pentru a ajunge la destinaţie.

SVSU Pleşoiu a intervenit cu un buldoexcavator pentru deblocarea unei ambulanţe rămasă înzăpezită la intrarea în satul Doba. Bărbatul, care prezenta sângerări nazale a fost preluat de ambulanţă şi transportat la Spitalul de Urgenţă din Slatina.

În această perioadă s-a acţionat pentru asigurarea circulaţiei pe drumurile judeţene, fiind blocate pentru scurte perioade mai multe tronsoane. Singura excepţie a reprezentat-o DJ 703 C Poboru-Rusciori care a fost blocat pentru aproximativ 24 de ore. La această oră toate drumurile din judeţ sunt deschise circulaţiei.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în 47 de localităţi, 22 echipe CEZ intervenind în toate zonele judeţului pentru remedierea defecţiunilor. La această oră nu mai sunt localităţi nealimentate cu energie electrică.

„Acţiunile întreprinse în această perioadă au avut ca principal scop salvarea vieţilor cetăţenilor şi desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor socio-economice pe raza judeţului Olt”, se arată în comunicatul de presă remis de Prefectura Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.