Acasă Actualitate Prefectul de Olt, Cătălin Rotea, autor de zapis: „Prefecţii judeţelor Olt şi...

Prefectul de Olt, Cătălin Rotea, autor de zapis: „Prefecţii judeţelor Olt şi Romanaţi”

1019

Cel mai tânăr prefect al Oltului, Cătălin Rotea, este iniţiatorul proiectului şi autor al albumului document: „Prefecţii judeţelor Olt şi Romanaţi”. În acest zapis se găsesc numele tuturor prefecţilor judeţelor Olt şi Romanaţi de la 1859 până în prezent.

În acest album nu se găsesc alte detalii despre protagonişti, decât perioadele în care aceştia au „domnit”, plus câteva documente şi portrete adunate într-un album simplist tehnoredactat. Pe peretele de lângă biroul prefectului se află două plachete – doar cu numele prefecţilor Oltului şi Romanaţiului, dar şi portrete cu prefecţii de la 1990 până la Eugen Ionică, spaţiul unde ar urma să fie pus portretul lui Cătălin Rotea este încă liber.

Nihil sine… Deo

Nu putea lipsi de la acest eveniment şi un „prefect” al Bisericii olteneşti, prea şi foarte fericitul Sebastian,  episcop al Slatinei şi Romanaţiului, care a ţinut să mulţumească pentru că are o chilie cât o casă de mare, cea a aromânului Dumitru Caracostea, legionar convins. Prea-mult-fericitul a anunţat şi că va accesa fonduri europene pentru reabilitarea Casei Fântâneanu, clădire ce a fost şi ea prefectură o perioadă.

Prefecţii Oltului şi Romanaţiului

Până să plece Mihai I cu trenu’, în Olt sunt menţionaţi 70 de prefecţi, perioada comunistă este sărită, după ’90 apar 10 prefecţi. În Romanaţi sunt menţionaţi 81 de prefecţi, până la desfiinţarea judeţului din 6 septembrie 1950.

La evenimentul ce a avut loc la etajul unu al Instituţiei Prefectului, au fost invitaţi câţiva dintre foştii prefecţi post-decembrişti: Marin Diaconescu, Octavian Popescu, Nicolae Ştefan, Daniel Şarpe, dar şi Paul Stănescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Olt şi Ioan Ciugulea, vicepreşedinte al CJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.