Acasă Învățământ STUDY4CAREER, O CARIERĂ DE SUCCES PENTRU FIECARE

STUDY4CAREER, O CARIERĂ DE SUCCES PENTRU FIECARE

345

Sistemul educaţional din Romania, la nivel naţional, poate fi considerat că a rămas corigent la una dintre cele mai importante materii examinate: orientarea profesională corectă a elevilor absolvenţi ai Bacalaureatului, în raport cu opţiunile reale din piaţa muncii şi nivelul de pregătire al acestora. În acest sens, Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, în parteneriat cu Asociaţia 4CAREER şi Primăria Slatina, încearcă să le ofere tinerilor şansa de a dobândi abilităţi de management eficient al carierei.
STUDY4CAREER – CLĂDIM O CARIERĂ DE SUCCES PENTRU FIECARE este un proiect demarat din dorinţa de a oferi valoare tinerii generaţii, prin care fiecare să fie conştient de atuurile din viaţa personală şi profesională, dar şi un program prin intermediul căruia tinerii sunt informaţi corect asupra perspectivelor profesionale şi despre realizarea propriului viitor.
Aurora Szocs, psiholog în cadrul colegiului, afirma că: „Prin activităţile proiectului, elevii vor beneficia de informaţii corecte şi suficiente despre profesii şi domenii profesionale, cunoaşterea realităţilor economice precum şi a riscurilor şi avantajelor profesionale. Aceştia vor fi capabili să-şi dezvolte potenţialul şi să ia decizii educaţionale informate pentru o integrare de succes pe piaţa muncii”.
Programul STUDY4CAREER se desfăşoară pentru prima oara în judeţul Olt, elevii de liceu ai Colegiului Naţional „Radu Greceanu” beneficiind de câteva ore de consiliere susţinute de către Gabriel Chicioreanu, consultant în carieră (GCDF). Rolul principal al şedinţelor este de clarificare a intereselor individului din punct de vedere profesional şi a istoricului experienţelor sale de lucru de până acum, urmând ca tinerii să aibă parte de mai multe teste ce vor fi interpretate de către specialist.
Gabriel Chicioreanu, fondatorul 4CAREER şi trainerul ce va raspunde tuturor curiozităţilor elevilor, crede că: „Având informaţii cât mai complete şi reale despre piaţa muncii, despre ceea ce reprezintă fiecare persoană în parte, puse laolaltă cu pasiunile lor, tinerii pot face alegeri în cunoştinţă de cauză pentru o profesie care să-i reprezinte şi care să le aducă satisfacţiile morale şi materiale aşteptate”.

Rezultatele aplicării acestui proiect contribuie la rezolvarea parţială a unui deziderat al colegiului, acela de monitorizare a rutei profesionale a absolvenţilor şi de cuantificare a activităţii desfăşurate de profesori, având în vedere că alegerea carierei este una dintre cele mai mari provocări ale liceenilor. Colegiul Naţional „Radu Greceanu” reuşeşte astfel să răspundă necesităţilor elevilor şi speră că acest program îi va ajuta în realizarea unui plan de carieră de succes.

Andreea Maria Dicu
– Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.