Acasă Cultură Două zile importante, sărbătorite simultan. 15 ianuarie: 164 de ani de la...

Două zile importante, sărbătorite simultan. 15 ianuarie: 164 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu şi Ziua Naţională a Culturii

115

Timp de trei zile, în perioada 15 -17 ianiarie a.c., au avut loc proiectul cultural „Ziua Culturii Naţionale”, ediţia a III-a. Printre organizatori s-au aflat Primăria Slatina, Valeru Ciurea şi alţii.

Programul proiectului a început miercuri, 15 ianuarie, de ziua poetului nepereche Mihai Eminescu, dar şi de Ziua Naţională a Culturii. În aceeaşi zi, în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” a fost prezentată o expoziţie cu lucrări realizate de copiii din cadrul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Au avut loc expoziţii, proiecţie de filme marca Valeru Ciurea, serată litereară, cu discuţii despre opera eminesciană şi Eminescu omul. Pe lângă aceste evenimente, au mai avul loc şi spectacole de poezie şi muzică sau recitaluri, susţinute de Adriana Trandafir, Anca Sigartău sau Minica Davidescu. Joi, 16 ianuarie, în sala de spectacole a Colegiului Vocaţional „Nicolae Titulescu”. Vineri, ultima zi a evenimentelor culturale, a fost organizată o conferinţă de presă de încheiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.