Acasă Politic Liviu Dragnea, inculpat în Dosarul Referendumului. Soţii Preduţ de la Piatra-Olt recunosc...

Liviu Dragnea, inculpat în Dosarul Referendumului. Soţii Preduţ de la Piatra-Olt recunosc faptele şi-l înfundă pe omul doi din PSD..

283

Instanţa supremă, completul de trei judecători, a judecat, vineri, 10 ianuarie 2014, cauza cunoscută generic „Fraudă la referendum”. Aici sunt inculpate 74 de persoane, pe lângă vice-premierul Liviu Dragnea. Încercările acestuia de a provoca o retrimitere a dosarului la DNA, pentru completarea cercetărilor, au eşuat.

Judecătorii au întrebat inculpaţii dacă-şi recunosc vinovăţia. Surpriză: doi dintre aceştia: Preduţ Cristina şi Preduţ Marian, foşti membrii în Biroul Electoral al Secţiei 105 din Piatra-Olt, reprezentanţi ai PNL şi PC, şi-au recunoscut vinovăţia, pledând vinovaţi. În această situaţie, atunci când se va analiza pronunţarea pedepselor, cei doi vor beneficia de înjumătăţirea acesteia, cât şi de un concurs de circumstanţe atenuante. Mai  mult, recunoaşterea faptei de către respectivii produce şi alte două consecinţe pentru ceilalţi: accelerarea judecării procesului, cât şi o circumstanţă de inculpare temeinică pentru ceilalţi inculpaţi din cauză.
În această situaţie, este posibil ca termenele să fie mai rapide iar o primă sentinţă să fie dată undeva prin luna mai. Rămâne de văzut cine va mai coordona campania PSD-ului la nivel naţional şi cine urmează să accepte abateri de la legislaţia electorală, în numele unei cauze politice.
Mai mult, 10 ianuarie 2014 este o zi proastă, din toate punctele de vedere, pentru Liviu Dragnea: descentralizarea României, proiect asumat de către acesta, a fost declarat neconstituţional de către Curtea Constituţională, acolo unde PSD are majoritate. (sic!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.