Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

81

Marin Bobeş, amintiri din frigiderul domnului ministru…
Prim-vicepreşedintele PMP Olt, Marin Bobeş, are motive să fie mândru. Finul său, pe care l-a botezat, cununat şi căruia i-a creştinat copii, a ajuns ministru. Chiar şi acum, Marin Bobeş mai ţine minte, şi a spus-o şi în public, cum suna Gigel, copil fiind, la IJCM (Intreprinderea Judeţeană de Construcţii şi Montaj), prin centrala telefonică, întrebându-şi mama unde e ciorba. Iar după ce primea răspunsul cu frigiderul, mai suna odată să întrebe pe care sertar. Şi, pentru că a mâncat tot din farfurie, astăzi Gigel e ministru. Satisfacţia domnului Bobeş e mare. Nu oricine se poate lăuda cu performanţa sa politică: să ai un fin membru în Guvernul României, un om care chiar din prima zi l-a luat pe „nu” în braţe şi nu spune „Să trăiţi şefu’!” lui Victor Ponta, cel pe care şi Crin Antonescu l-a făcut mincinos.

Cine-i spune lui Florin Iordache?
Rufele murdare ale USL-ului, chiloţei pătaţi, pamperşi reutilizabili, izmenuţe rupte-n fund, batistuţe plânse, sunt duse la atelierul de spălat pedepse de către onor Parlamentul României. Instituţie care, aflându-se în slujba cetăţeanului, vrea să-i scape de la o revedere cu Gigi Becali, pe domnii cu probleme. În această ecuaţie apare tot mai des numele deputatului de Piatra-Olt, Florin Iordache. Cel care este dovedit a fi implicat până peste cap în rezolvarea acestei chestiuni. În faţa situaţiei, poporul care nu cade pe spate ducând pe umeri grija clasei parlamentare, dezaprobă atitudinea celor care fac şi desfac jocurile puterii în interesul unei clientele cu probleme de dosar. Iar printre cei care culeg energii negative se numără şi deputatul de Criva, Brâncoveni, Prooroci, Florin Iordache. Un om care, chiar dacă îi e moral dator lui Adrian Năstase, nu ar trebui să sară în cap la toate prostiile lui Victor Ponta!

Mihai Niţă încalcă protocoale
Bombe în politică nu sunt numai la Bucureşti. Material exploziv se găseşte şi în teritoriu. Spre exemplu, senatorul Mihai Niţă, ales din partea Partidului Conservator, membru în Alianţa de Centru-Dreapta, formată de PC cu PNL, spune la Olt TV că ar vota într-un tur doi la prezidenţiale cu Victor Ponta, chiar dacă acesta candidează împotriva lui Crin Antonescu. Curajul lui Niţă e demn de remarcat, de consemnat în consecinţă, în condiţiile în care, până acum, la Olt nimeni nu a rupt linia frontului. Chiar dacă în tranşee, în discuţii particulare, numărul vitejilor este destul de mare…

Dacă poliţiştii ar fi fost poliţişti, această crimă nu ar fi avut loc…
O crimă dublă zguduie mica comunitate din Şopârliţa. Un derbedeu, Dragoş Rusănescu, de 18 ani, şi-a ucis prietena, Cristina Popa, cu doi ani mai mică, sugrumând-o efectiv într-o locaţie imobiliară dezafectată din Balş. Incidentul are la bază o gelozie bolnavă, coroborată cu o posesivitate excesivă din partea celui care a trimis un copil pe lumea cealaltă. Marea problemă a acestei situaţii este dată de faptul că pe numele criminalului, cu câteva zile înainte ca acesta să comită fapta, de către părinţii victimei fusese făcută o plângere prin care se cerea interdicţia ticălosului de a se mai apropia de fată. Birocraţia şi incompetenţa nu a dus la implicarea autorităţilor, aşa cum se cuvine, în această speţă. Din păcate, acum e prea târziu, iar ceilalţi factori auxiliari din această tragedie nu mai pot întoarce timpul.

PNL cu Gigel, PSD cu Ginel
Social-democraţia olteană nu priveşte chiar cu cei mai buni ochi numirea lui Gigel Ştirbu, şef la Cultură. E o poveste bazată şi pe puţină frustrare, dată şi de faptul că la Olt, cum spun unii, „PSD plus zero, egal USL”, dar asta e: Antonescu l-a vrut, Băsescu i-a transmis succes. Şi doar atât. Mai departe, pe meleaguri oltene, uşor îngheţate, social-democraţii fac şi ei ce pot. În consecinţă, ei l-au pus pe Ginel Petre inspector-şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt. O funcţie onorabilă, care deşi nu presupune obligatoriu secretară la cabinet, are maşină la scară şi un salariu destul de rezonabil. Rămâne de văzut, de urmărit îndeaproape, care dintre cei doi va pleca primul. Nu de alta, dar ieşirea PNL-ului de la guvernare e tot mai iminentă.
Întâlnire conspirativă a TSD Olt, la Consiliul Judeţean Olt
Exerciţiul comunicării nu e cel mai bun lucru pe care îl face stânga din Olt. Chiar dacă acţiunile desfăşurate sunt totuşi lăudabile. Acum vreo câteva zile, în sala Europa de la Consiliul Judeţean Olt a avut loc o întâlnire a generaţiei de mâine pesediste din zona Oltenia cu activul de la centru. La discuţii, uşor plicticoase, cum releatează un martor ocular, a participat chiar şi Mihai Sturzu, băiatul de la Hi-Q, cel care a ajuns deputat în urma prieteniei cu Victor Viorel Ponta. Altfel, informaţia despre eveniment a fost căpătată accidental, pe surse colaterale, aflate mult prea departe de epicentrul evenimentului. Motivul e simplu: organizatorii au uitat să se mai gândească să realizeze şi un exerciţiu al comunicării pe tema evenimentului care a avut loc în sfârşitul celei de-a doua săptămâni din decembrie 2013.

Pe prefectul Rotea nu-l urmează nimeni!
Până la urmă, decizia prefectului Cătălin Rotea de a pune pe piaţă un raport de activitate care leagă sfârşitul de an de cele o sută de zile de activitate este una bună. Băiatul acesta chiar vrea să arate că nu e pe acolo fiul ploii şi nici martor la căratul apei. Documentul în cauză e scris bine în limba-română şi are mult mai puţine greşeli gramaticale decât face un ministru atunci când deschide gura. Din păcate, exemplul lui Rotea nu e luat şi de ceilalţi şefi de instituţii din Olt care, chiar dacă ascut creioane, plimbă maşini de serviciu în interes particular, ar trebui, din când în când, să mimeze preocuparea reală faţă de locul de muncă plătit de statul român din impozitele şi taxele unora care mai şi muncesc. Însă, de la indiferenţă la voinţă e un pas uriaş. Mult mai mare decât cel prin care, într-o bună-zi, Ponta s-ar împăca cu Antonescu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.