Acasă Politic Pentru că îi place atât de mult steagul de pe Grădişte, senatorul...

Pentru că îi place atât de mult steagul de pe Grădişte, senatorul Vâlcov vrea permanent Tricolorul pe catarge

266

Pe 29 noiembrie 2012, pe Dealul Grădişte, acolo unde îşi are sediul Casa Căsătoriilor, unde când nu sunt cununii este sala de şedinţe a Consiliului Local Slatina, tot acolo se află şi un simbol al municipiului reşedinţă de judeţ, Castelul de Apă, a fost ridicat pe catarg cel mai mare drapel al României din ţară, inaugurat pe 1 decembrie al aceluiaşi an. De atunci şi până acum drapelul a fost dat jos şi repus de vreo zece ori, dar pentru că este simbolul pe care îl iubeşte senatorul Darius Vâlcov cel mai mult, acesta este co-iniţiator al unui proiect de lege ce prevede modificarea şi completarea Legii nr 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

Dacă iniţiativa legislativă ar deveni lege, sintagma „şi obligatoriu” se va regăsi mai des în respectiva lege. Vizat este Articolul 2 al legii: „Drapelul României se arborează în mod permanent şi obligatoriu”. Nerespectarea acestei legi se sancţionează cu amenzi de până la 100.000 lei

Secuii încă nu ştiu ce surpriză li se pregăteşte
Un alt articol la care se vor adăuga mai multe alineate este Articolul 7: „Se interzice arborarea însemnelor (drapel şi stemă) ale statelor care nu mai există, precum şi ale unor entităţi cu pretenţii statale, nerecunoscute ca atare de către statul român“.

Imnul de stat, obligatoriu la prichindei
Proiectul de lege prevede ca imnul de stat să continuie să fie intonat la Televiziunea Publică şi Radioul Public, la deschiderea programului, în varianta vocală. Imnul să fie intonat la deschiderea fiecărei sesiuni ale celor două Camere ale Parlamentului, la festivităţi şi ceremonii oficiale naţionale şi internaţionale, cu prilejul vizitelor unor oficiali străini în ţara noastră şi lista continuă. Noutatea este aceea că elevii din ciclul primar sunt obligaţi să intoneze imnul în varianta vocală şi scurtă, zilnic, la începutul programului şcolar, astfel conducătorii de unităţi şcolare vor fi sancţionaţi de inspectoratele şcolare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.