Acasă Editorial În numele slătinenilor, Minel Prina poate să înjure nişte pesedişti din guvern

În numele slătinenilor, Minel Prina poate să înjure nişte pesedişti din guvern

174

Încercăm s-o ţinem ascunsă după deget. Ne facem cu toţii că lucrurile merg bine, iar această promiscuitate este amânată pentru că ea nu poate ţine la infinit. Ce s-o mai amăgim: nimic din ceea ce s-a promis anterior lui decembrie 2012 nu corespunde cu realitatea. Dar, poporul, această naţiune naivă până peste cap, la un moment dat îşi merită soarta.

Doar el a votat 70% USL. O congregaţie dintre stânga şi dreapta care, în campania de promovare în faţa electorilor, nu a spus nimic despre creşterea impozitelor şi taxelor locale, despre taxa pe stâlpi, despre imunitatea scandaloasă a parlamentarilor, despre faptul că Adrian Năstase îşi pune omul judecător la Curtea Constituţională.
Povestea asta e una din România reală, cea în care trăim în concubinaj cu cei care au dat jos din Parlamentul României steagul Uniunii Europene pentru a nu deranja un demnitar chinez venit să se plimbe într-o ţară în care prietenia dintre cele două popoare a fost inventată de Nicolae Ceauşescu.
Nu e în regulă, oricât încearcă să ne convingă chiar şi ai noştri de binefacerile actualei puteri. Am la îndemână o dovadă extrem de palpabilă. O amărăciune a primarului din Slatina, Minel Prina, cel care, într-o formă politicoasă, lansa recent, în spaţiul public, scenariul provocat de Ministerul Mediului prin subsidiara sa, Fondul de Mediu, care întoarce spatele Slatinei şi celor ce locuiesc în acest oraş. Speţa se numeşte Grădina Zoologică de la Strehareţi, care s-a aflat în atenţia Fondului de Mediu pentru a primi finanţare în vederea transformării acestuia într-un spaţiu de agrement. Un fond de mediu care şi-a bătut joc de slătineni, atâta timp cât, de acolo, nişte şmecheri din anturajul doamnei ministru Plumb solicitau în derâdere administraţiei slătinene facturi pentru decontarea unor lucrări, în condiţiile în care nu există bani pentru începerea şantierului. Bani care trebuiau să vină tot de la Fondul de Mediu…
E o mitocănie povestea de mai sus. E o sfidare a sfidării. Dacă nu cumva o aroganţă făcută de puterea de la centru împotriva unor oameni care nu merită aşa ceva. Şi, nu ar fi nici o problemă, dacă Prina ar fi, să zicem, membru la un alt partid, decât cel în care se află şmecherii de la Ministerul Mediului, decât cel în care se află ministresa de acolo, cea care a dat o poziţie de europarlamentar pentru a câştiga un pumn de mărunţiş în fruntea unei structuri guvernamentale de la Bucureşti.
Nu văd ce ar putea face Minel Prina. Să răsufle mai mult decât a făcut până acum în spaţiul public, şi-ar pune partidul în cap. Să participe la un eventual boicot al opoziţiei împotriva puterii din care face parte, iar nu merge. Să ceară parlamentarilor de Slatina, preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, sprijin faţă de proiectul refuzat de cucoana de la minister şi gealaţii ei, tot nu va ţine. Probabil, astfel de diligenţe au fost făcute până acum, iar rezultatul l-am văzut.
Rămâne doar speranţa că, într-o bună-zi, investiţia de la Parcul Zoologic din Strehareţi va fi făcută cu fonduri municipale, cu surse de finanţare din bugetul Uniunii Europene, iar într-o altă zi slătinenii se vor simţi mândri şi de această investiţie din oraşul lor. Însă, atunci, ei cred că ar trebui să voteze şi altceva. Pentru că, de la USL nu au primit decât miştouri ieftine, dungi pe hartă, taxe şi impozite fără număr, dar şi imunitate crescută pentru parlamentarii din Casa Poporului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.