Acasă Politic Deputatul Florin Iordache este cel care se ocupă de golăniile parlamentare şi...

Deputatul Florin Iordache este cel care se ocupă de golăniile parlamentare şi poate salva penalii Parlamentului

77

Deputatul de Olt, Florin Iordache, este cel care are grijă ca demersul propunerilor legislative pe teme juridici să fie unul drept, deși nu face parte din Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi. Acesta a coordonat în Parlamentul României modificările recente aduse Codului Penal de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor şi aprobarea proiectului de lege privind amnistia şi graţierea.

Luni şi marţi, zile grele
De ceva vreme, în sertarele social-democraţilor se aflau nişte notiţe cu trei teme: modificări la Codul Penal, raport favorabil pentru legea amnistierii şi graţierii şi nu neapărat cea din urmă, legea lobby-ului.
Întrunirea parlamentarilor a durat mai multe ori, începând cu ora 18, şi prima pe listă a fost
legea lobby-ului, iar câteva ore mai târziu, aceasta primeşte vot favorabil.
După ora 22, 24 de deputaţi se întrunesc şi participă la modificările la Codul Penal şi aprobarea raportului privind proiectul de lege referitor la graţiere şi amnistiere, în frunte cu conservatorul Bogdan Liviu Ciucă preşedintele Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, al cărei preşedinet fusese deputatul Iordache până în 2012.
Marţi, 10 decembrie a.c, toate aceste proiecte au fost introduse pe ordinea de zi suplimentară a Camerei Deputaţilor, dar, din cauza liberalilor care nu au vrut să voteze proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea, acesta a fost scos iute de pe ordinea de zi. Modificările la Codul Penal au primit votul deputaţilor.

Membru al unor comisii speciale
Capacitatea deputatului Florin Iordache de a avea pe masă orice problemă şi să încerce să o şi rezolve este incontestabilă. A demonstrat şi anul acesta că poate avea un cuvânt de spus în două comisii speciale. Prima dintre ele este cea din toamna acestui an, când Iordache a fost repartizat iniţial cu rolul de a supraveghea mersul lucrărilor proiectului de la Roşia Montană.
Însă implicarea majoră în cadrul proiectului la făcut membru al acestei comesii, unde a avut rolul principal de elaborare a amendamentelor. După ce liberalii lui Crin Antonescu  s-au opus atât proiectului venit de la Guvern, cât şi celui nou apărut în cadrul Comisiei, deputatul Iordache a folosit un alt as: luat amendamentele din Comisie şi le-a introdus în legea minelor.
Dar amendamentele lui Iordache au fost respinse în Senat de liberali, discuţia reluându-se la Camera Deputaţilor, unde legea minelor a picat din cauza lipsei de cvorum. Acesta mai face parte şi din Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României, condusă de Crin Antonescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.