Acasă Interviu Interviu cu Marin Bobeş, prim-vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară Olt

Interviu cu Marin Bobeş, prim-vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară Olt

277

„Atât cetăţenii, cât şi primarii pesedişti, se simt minţiţi de preşedintele PSD, de primul-ministru al României, Victor Ponta”

Oricât ar încerca unii dintre neprietenii săi să-l scoată din cartea de istorie a Oltului post-decembrist, e greu: Marin Bobeş a marcat evenimente din viaţa acestui judeţ, nici zbuciumată, dar nici prea liniştită. Într-un fel sau altul, acestui om i se pot reproşa multe, dar tot lui nu i se pot contesta merite indubitabile în ceea ce priveşte evoluţia unor etape ale istoriei oltene.
De lângă Bobeş, Darius Vâlcov câştiga Primăria Slatina în anul 2004, iar fără ajutorul său, Paul Stănescu s-ar fi retras la Agromec Vişina după alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt din 2008.
Mai departe, Bobeş a fost senator PD, deputat PSD, iar când nimic nu părea că-l opreşte din drumul spre al treilea mandat, acesta a făcut greşeala vieţii sale: să aibă încredere în cuvântul lui Victor Ponta. Acel personaj care astăzi este vremelnic prim-ministru într-un guvern pe care românii încep să-l vadă aşa cum este.
Acum, subiectul interviului nostru este în faţa unui nou început. Se alătură echipei de la Mişcarea Populară după o perioadă de ezitări, iar astăzi, domnia-sa vorbeşte de pe poziţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară Olt. Iar pentru asta alege Ziarul de Olt, aşa cum făcuse şi în urmă cu mulţi ani, întâia oară, când începea un alt proiect politic.

– Sunteţi în Mişcarea Populară. Cum v-aţi decis?
– Am început politica lângă Traian Băsescu şi vreau să continui lângă domnia-sa. Am văzut declaraţia preşedintelui de susţinere a acestui proiect, după ce-şi va termina mandatul şi cred în proiectul acestui om pe care, până acum, nu l-a învins nimeni în competiţiile politice din România. De paisprezece ani câştigă tot ce e de câştigat.

– A fost greu să veniţi lângă preşedintele Mişcării Populare Olt, Marian Vasile?
– Nu, nu a fost greu deloc. Suntem prieteni vechi, am fost colegi în PD, am încredere în el şi echipa care s-a format şi vrem să facem treabă.

– Aveţi resentimente faţă de Paul Stănescu?
– De la acea „întâmplare”, la care văd că faceţi referire, a trecut deja un an de zile şi cu toate că-mi este greu, încerc să uit şi să trec peste acel eveniment nefericit din viaţa mea. În viitor, sper să se convingă că era mai bine să-i fiu coechipier decât adversar.

– Când aţi vorbit ultima oară politică cu Darius Vâlcov?
– Insinuantă întrebare… Acum un an şi vreo două luni, în jur de octombrie-noiembrie 2012.

– Cândva, atunci când eraţi deputat PSD, aţi refuzat invitaţia preşedintelui de a merge până la Cotroceni. Regretaţi?
– Discutând-o astăzi la rece e uşor de spus ce trebuia să fac. Considerând că făceam atunci parte dintr-o echipă politică în care mi-am propus să fiu un coechipier corect, aşa am făcut, nu am dat curs acestei invitaţii, cu toate că pentru mine Traian Băsescu este omul lângă care am avut cele mai mari satisfacţii în politică: preşedinte PD, la alegerile locale şi cele parlamentare din 2004, organizaţia condusă de mine, preluată de pe un loc 45 a ajuns pe un loc 11 în statistica internă făcută de Partidul Democrat. Tot în acea vreme am fost copreşedinte al Alianţei Dreptate şi Adevăr Olt, am fost ales senator în Parlamentul României. Astăzi, o ofertă din partea lui Traian Băsescu nu merită să fie refuzată! Nu-ţi permiţi de două ori în viaţă să-l refuzi pe Traian Băsescu.

– Mergeţi prin teritoriu. Fug oamenii de Mişcarea Populară?
– Dimpotrivă, în localităţile în care am reuşit să merg în această scurtă perioadă de când sunt prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, atât cei care mă cunosc, dar şi cei ce mă cunosc mai puţin, au venit să mă întrebe ce doreşte acest partid să facă, pe ce parte a politicii se situează şi cine este liderul acestuia. Iar eu le spun oamenilor că Mişcarea Populară face şi va face o politică de dreapta, şi chiar dacă preşedintele la nivel naţional al acestui partid este Eugen Tomac, toţi îl vedem aproape de noi pe Traian Băsescu.

– Ce le daţi celor care vin spre Mişcarea Populară?
– Deocamdată, Partidul Mişcarea Populară se află în formare, şi ca un nou partid, prima dată, trebuie să ofere ca mai apoi să ceară. Am speranţa că este şi va fi o alternativă reală la mixta guvernare de astăzi şi în 2016 se va afla la guvernare. Asta, pentru că am convingerea că nu vor mai fi guvernări singure, ci alianţe, atunci când cred că dreapta îşi va da mâna, ca şi în anul 2004. Aşadar, consider că România poate fi scoasă din criza generată de stânga politică numai de o guvernare de dreapta!

– Va fi greu la Olt, aici unde şi frunzele din copaci sunt pesediste?
– Nu cunosc. Nu am văzut până acum nici un pesedist fericit că ai lui sunt la putere. Atât cetăţenii, cât şi primarii pesedişti se simt minţiţi de preşedintele PSD, de primul-ministru al României, Victor Ponta. În atare condiţii, cine-şi pune libertatea în joc pentru a frauda rezultatul voturilor exprimate de cetăţeni, prin metode marca Dragnea? Mi-a fost greu să mă lupt cu ei şi în anul 2004. Atunci le-am luat primarul municipiului reşedinţă de judeţ, primarul din Corabia şi împreună cu opoziţia de atunci am reuşit să obţinem peste 50% din voturile pentru Consiliul Judeţean Olt – 17 consilieri judeţeni din 33.

– Nu vă e frică de repercusiuni din partea agenturilor useliste?
– Trebuia să-mi fie frică în 2004. Astăzi îi cunosc bine pe toţi cei care sunt la putere. Ştiu ce vor, ce ştiu şi ce pot să facă şi, dimpotrivă, teama trebuie să fie la ei. Nu vedeţi câte grozăvii se întâmplă în ţara asta?! Este cunoscut faptul că puterea generează corupţie. Să ne gândim ce poate genera supraputerea de la Olt, de la centru… Acest lucru nu trebuie să sperie cetăţenii pentru că, de la o vreme încoace, justiţia îşi face cu adevărat datoria.

– Crin Antonescu sau Victor Ponta, preşedinte din 2014?
– Eu sper ca preşedintele României să fie o a treia persoană, reprezentând dreapta, o dreaptă care să nu facă nici un compromis cu stânga. Totuşi, într-o eventuală finală Antonescu-Ponta, parafrazându-l pe Traian Băsescu, l-aş vota pe Antonescu…

– Unde sunt punctele slabe ale USL-ului?
– În primul rând, la USL, minciuna a devenit politică guvernamentală. Vedeţi promisiunile electorale făcute de ei în campanie şi realizările de până acum! Acea uşoară creştere economică nu se resimte la nivelul de trai al cetăţeanului. Zeci de mii de firme au intrat în insolvenţă sau în faliment, impozitarea la un nivel insuportabil al agriculturii, mizându-se pe faptul că cetăţenii români nu sunt organizaţi astfel încât să protesteze împotriva guvernanţilor.

– Mergeţi singuri la europarlamentare?
– Personal, îmi doresc acest lucru pentru a testa forţa partidului, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional. Pentru asta trebuie să mergem singuri pe liste!

– Dar veţi avea reprezentanţi ai Oltului la europarlamentare?
– Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară pentru alegerile europarlamentare se vor stabili de conducerea de la nivel naţional, iar oltenii vor fi motivaţi să voteze oamenii de pe lista partidului nostru.

– Răspundeţi la acelaşi număr de telefon, 0726.300.417, celor care vor să vină lângă dumneavoastră?
– Am rămas cu acelaşi număr de telefon pe care pot fi contactat şi astăzi de cei care mă cunosc, de cei care doresc să ni se alăture proiectului politic în care sunt în clipa de faţă: Partidul Mişcarea Populară.

– O ultimă întrebare: în opinia dumneavoastră, Paul Stănescu e un baron local?
– Dacă Paul Stănescu nu este un baron local, atunci, la Olt, aceştia nu există. O ipoteză cu care nimeni nu cred că este de acord, nici chiar poporul pesedist…

– Un gând, acum, la final de an 2013?
– Răbdare, înţelepciune, sănătate şi „La Mulţi Ani” tuturor celor ce cred că anul viitor le va fi mai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.