Acasă Politic Deputaţii PPDD, Dumitru Niculescu şi Luminiţa Adam, complicii PDL împotriva puterii

Deputaţii PPDD, Dumitru Niculescu şi Luminiţa Adam, complicii PDL împotriva puterii

141

Parlamentarii PDL şi cei ai PPDD, printre care şi deputaţii Dumitru Niculescu şi Luminiţa Adam, sunt semnatarii unei moţiuni simple intitulată „Descentralizarea USL, feudalizarea României”, document prezentat în plenul Camerei Deputaţilor.

În moţiune, puterea este trasă de urechi de opoziţie, care crede că descentralizarea este doar un instrument în favoarea reprezentanţilor locali ai puterii. Opoziţia critică faptul că Guvernul şi-a angajat răspunderea pe mai multe proiecte pe care nici măcar nu le-a început, iar ordinea firească ar fi fost revizuirea Constituţiei, reforma adminstrativ-teritorială, regionalizarea şi apoi descentralizarea la nivel de regiuni şi judeţe, dar puterea a început cu ultima.

Un deputat al PDL critică trecerea terenurilor şi clădirilor din patrimoniul central în cel local.

„Descentralizarea USL nu este decât un transfer de resurse, patrimoniu şi funcţii către baronii locali. Descentralizarea USL dă frâu legal abuzurilor şi tunurilor imobiliare. Singurele interese care sunt satisfăcute de această descentralizare sunt interesele economice, politice şi electorale ale baronilor locali. O ordonanţă de urgenţă a trei zile este singura realizare notabilă a guvernului Ponta. Nu suntem de acord cu atitudinea şi concepţia domnului Victor Ponta potrivit căreia dacă ai majoritate parlamentară uriaşă ţi obediantă, atunci guvernul se poate substitui Parlamentului. În ultimele 18 luni, de când USL a preluat guvernarea, Parlamentul a devenit doar o anexă a guvernului“. Sunt puncte care apar în textul moţiunii.

Iniţiatorii moţiunii simple sunt de părere că ţara noastră are nevoie de reforma administrativă şi constituţională concomitent cu descentralizarea, proiect ce trebuie să treacă prin mai multe etape obligatorii şi printr-o pregătire corespunzătoare, realizată cu specialiştii din mediul academic, cu reprezentanţii asociaţiilor comunale, municipale şi judeţene şi cu participarea societăţii civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.