Acasă Politic De 1 decembrie, ca buni români, la Piatra-Olt. Liberalii lui Dan Stana...

De 1 decembrie, ca buni români, la Piatra-Olt. Liberalii lui Dan Stana susţin apropierea dintre oameni

483

La Piatra-Olt, Ziua Naţională a României a fost celebrată într-un mod inedit, prin altfel de activităţi decât statul la coadă pentru un cârnăcior, fasolică şi câţiva mililitri de vin fiert. Preşedintele PNL Piatra-Olt, Dan Stana, a organizat activităţi pentru toate vârstele, de la tenis de masă la table. Şi asta se întâmplă într-o localitate unde evenimentele din spaţiul public lipsesc de o bună perioadă de timp. Liberalismul la Piatra-Olt se întâlneşte cu cetăţeanul şi într-un alt mod decât se întâmplă în concepţia şi practica altor formaţiuni. Aici, în centrul oraşului, la o intersecţie de drumuri, nu departe de răscrucea feroviară ce te trimite în patru zări, se află sediul Partidului Naţional Liberal, Organizaţia Locală Piatra-Olt.
Dacă de la o vreme aici se întâmplă acţiuni, ele nu vizează elemente de campanie electorală, ci doar aplecarea membrilor PNL Piatra-Olt către nevoile comunităţii. Practic, liberalismul aplicat, în varianta propusă de Dan Stana, poate servi şi altora ca model. Acelora care îşi neglijează concetăţenii în perioada dintre două cicluri electorale…

Un altfel de 1 decembrie la Piatra-Olt
Ziua Naţională a României a fost serbată altfel la sediul Partidului Naţional Liberal din Piatra-Olt. Ziua a început cu oferirea de steguleţe tricolore tuturor celor care treceau prin faţa sediului PNL Piatra-Olt, apoi tinerii dornici de competiţie au fost invitaţi să participe la un concurs de tenis de masă.
La competiţie au participat 12 tineri, iar câştigătorii au primit diplome şi sume de bani: 50 de lei premiul trei, 100 de lei premiul doi şi premiul întâi 150 de lei, bani care poate nu înseamnă mult, dar miza competiţiei este cel mai mare câştig. Faptul că tinerii sunt chemaţi la o întrecere sportivă reprezintă mult, dacă ne mai gândim că aici nu se consumă alcool şi nu se fumează…

Nici seniorii nu au fost uitaţi. Ei au participat la un concurs de table, premiat cu diplome şi cu sume de bani pornind de la 50 de lei pentru locul trei şi ajungând la 150 de lei pentru primul loc. Câştigătorii au fost desemnaţi după o zi întreagă de competiţii, iar acestea nu au fost deloc uşoare: pensionarii care au trecut pragul au uitat de grijile traiului zilnic, angrenându-se în miza jocului, căci sediul PNL Piatra-Olt este mai mult un club pentru persoanele de toate vârstele şi nu neapărat pentru membrii ai formaţiunii politice conduse de Crin Antonescu.
Asta, pentru că, la Piatra-Olt, preşedintele organizaţiei locale, Dan Stana, reuşeşte să atragă oameni prin activităţi inedite, reuşind astfel să facă din sediu un loc de relaxare, un loc de socializare şi de împrietenire.

„Mulţi tineri vin spre PNL, cei aflaţi aici sunt membrii cu adeziune. Alin Petrescu, preşedinte interimar la Tineret, i-a coagulat destul de bine, a adus peste 30 de tineri din Piatra-Olt. Suntem singurul partid cu activitate în localitate”, a spus Dan Stana, preşedinte PNL Piatra-Olt.

Meditaţii gratuite de la un tânăr pentru tineri
Printre membrii PNL Piatra-Olt, care se implică în activităţile ce ţin de generaţia tânără, se află şi profesorul de engleză Laurenţiu Gabriel Pătraşcu, cel care, din primăvara anului 2014, va ajuta tinerii din clasele terminale de la gimnaziu şi liceu, oferind meditaţii gratuite la română şi engleză.
„Vrem să îi ajutăm pe cei care au deficienţe şi care nu au condiţii pentru a face pregătire. Ştim că şcoala românească are carenţe, iar prin acest proiect vrem să venim în ajutor şi am decis să ne implicăm prin această acţiune. Pe lângă engleză, am venit şi cu o propunere, şi anume română şi matematică, pentru că ştim că cele două materii sunt de bază la Capacitate şi Bacalaureat şi sper ca ai noştri elevi să ia măcar notele de trecere”, a declarat Laurenţiu Pătraşcu, profesor de engleză.
Iniţiativa grupului liberal de la Piatra-Olt, comentată de profesorul Pătraşcu poate constitui oricând un model pentru cei care, prin alte localităţi, rămân doar la declaraţii de principiu atunci când vine vorba de susţinerea generaţiei de mâine.

Dinamism şi competiţie: alegeri la TNL Piatra-Olt
Pe data de 14 decembrie a.c., la Organizaţia de Tineret a PNL Piatra-Olt vor avea loc alegeri pentru desemnarea preşedintelui. Unul dintre candidaţi va fi şi Ovidiu Florescu, actual preşedinte interimar al TNL Piatra-Olt.
„Tinerii vin spre PNL, i-am cooptat şi facem o echipă frumoasă. Până la alegerile europarlamentare sunt sigur că vom avea o echipă deja formată. Aş vrea ca după alegerile din TNL să facem un program cu tinerii, să fie ori zilnic, ori de câteva ori pe săptămână, când pot veni să joace tenis de masă, biliard. Încercăm să avem activităţi aici, au un suc, un ceai din partea casei şi să vină să-şi petreacă timpul liber . Avem sprijin total din partea domnului preşedinte Dan Stana. Nu contează că suntem membrii din PNL sau TNL, important e să fim împreună”, a spus Ovidiu Florescu, preşedinte interimar al TNL Piatra-Olt. Iar acţiunea organizată pe 1 decembrie, cu prilejul Zilei Naţionale a României, este o dovadă în sensul celor arătate mai sus.

La orizont: Centru de fitness pentru membrele PNL
Din partea Organizaţiei de Femei a PNL Piatra-Olt au existat nişte solicitări pentru a avea un loc amenajat dedicat sportului. Dan Stana a venit cu ideea ca un spaţiu din sediu să fie destinat unei săli de fitness şi să achiziţioneze aparatele necesare. Acesta speră ca până pe 8 martie să fie funcţională.
Efortul este semnificativ pentru o structură politică, el nu generează automat încrederea electoratului, dar reprezintă un mod conştient prin care să fie alături de toate problemele comunităţii. Solicitarea în cauză, făcută în urmă cu ceva vreme, a devenit deja prioritate pe agenda preşedintelui Dan Stana. Cel care declara, referitor la această chestiune, următoarele: „Ideea nu vine de la noi. Am primit-o din afară. Iar dacă după finalizarea acestui centru oamenii, femeile cu precădere, se vor simţi bine, cred că ne-am atins scopul. Un sprijin în susţinerea acestui proiect a venit de la preşedintele organizaţiei de femei, Daniela Tudorică, cea care susţine, alături de colegele sale, de fiecare dată, activităţile din sediu”.

Cine îi ia ca model pe liberalii de la Piatra-Olt?
În timp ce, chiar şi pe la Slatina, sediile partidelor politice, în special cele de la putere, stau închise, activitatea curentă de la Piatra-Olt, cea susţinută de preşedintele Dan Stana, poate servi, oricând, ca un model. Unul de luat în seamă de cei care cred că nu au nevoie de vizibilitate decât odată la patru ani. Un model de luat drept reper, şi de social-democraţi, şi de liberalii din alte părţi ale judeţului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.