Acasă Administrație Primarul Slatinei a prezentat noile pavaje din Centrul Vechi al urbei

Primarul Slatinei a prezentat noile pavaje din Centrul Vechi al urbei

322

Restaurarea istoriei a început la Slatina din 2012 şi va continua. Marţi, 17 septembrie a.c., primarul Slatinei, Minel Prina, alături de viceprimarul Mihaela Stana, un arhitect, city-managerul oraşului şi oameni din primărie specialişti în urbanism au prezentat jumătatea de schimbare care a avut loc în Centrul vechi al Slatinei. Pavajele şi stâlpii de iluminat public + camerele de supraveghere, toate cu cablurile ascunse în pământ. Clădirile mai aşteaptă până când se vor putea reabilita faţadele şi se va exista o colaborare între proprietari şi administraţia locală. (George PIŢULESCU)

Un centru vechi modern
Încă de anul trecut, în centrul vechi au început lucrările de reabilitare, iar primarul Slatinei s-a declarat mulţumit de lucrările care au fost efectuate până acum:
„Ne mândrim cu centrul vechi din Bucureşi, care este foarte frumos, ne mândrim cu centrul vechi din Sibiu care şi el este frumos. De ce să nu ne mândrim şi cu cel din Slatina? S-au modernizat peste 1.000 de metri pătraţi de carosabil, peste 5.500 de metri pătraţi de trotuare, s-a înlocuit canalizarea pe străzi (800 metri), s-a înlocuit reţeaua de gaze. Reţeaua de apă a fost înlocuită prin Compania de Apă, pe fonduri europene. În momentul de faţă, tot ceea ce priveşte infrastructura de cabluri, reţele electrice, iluminatul stradal, totul este nou. În Centrul Istoric n-ar mai trebui să mai intervenim o perioadă de timp, de aici încolo, decât asupra monumentelor – caselor”, a precizat primarul Slatinei

Doar la Slatina centrul e la periferie
Poziţionarea vechiului centru către marginea oraşului, spre deosebire de alte oraşe din România care îşi au centrul vechi fix în centrul oraşului. Slatina s-a dezvoltat foarte mult spre partea de Est, pe când alte localităţi urbane au centrul istoric înconjurat de construcţii moderne.
„Spre deosebire de alte oraşe, unde centrul istoric este în centrul oraşului, la noi este la marginea oraşului şi asta este un inconvenient pentru cei care vor să deschidă afaceri, dar, cu ocazia inaugurării clubului nautic, sper ca atracţia să fie mult mai mare pentru centrul istoric”, a mai spus Minel Prina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.