Acasă Interviu FLASH-INTERVIU cu Mădălin TEODOSESCU, primarul oraşului Balş

FLASH-INTERVIU cu Mădălin TEODOSESCU, primarul oraşului Balş

746

«Îmi pare rău că nu am fost primar în perioada 2004-2008, când au venit Ford sau Pirelli, că altfel ar fi fost aici, la Balş»

– Când a început colaborarea dumneavoastră cu medicii veterninari germani?

– A început acum patru ani, în urma unei întâlniri cu o societate de caritate din Germania, care ne-a propus un proiect european pentru sterilizarea câinilor fără stăpân.

– Din punctul dumneavoastră de vedere, cine s-ar face vinovat dacă un maidanez ar ataca mortal un cetăţean al Balşului?

– În primul rând, trebuie să vedem de unde provine acel maidanez, pentru că prin lege, fiecare este obligat să comunice la primărie câte animale are în curte. Faptul că animalul iese din proprietate, intră sub incidenţa Codului Penal, iar fiecare organ al statului trebuie să îşi facă treaba: de la poliţie, de la jandarmerie, de la primărie şi toţi ceilalţi implicaţi. Câinii vagabonzi sunt înregistraţi, li se administrează patru vaccinuri, după ce sunt castraţi.

– Veţi aplica celebra lege a eutanasierii câinilor care în 14 zile nu sunt adoptaţi?

– Nu sunt sigur! Trebuie să mă consult cu cetăţenii oraşului Balş, pentru că sunt foarte mulţi iubitori de animale. Am rămas surprins în urma acţiunilor medicilor veterinari din Germania, când foarte mulţi oameni au dorit să le închiriem anumite padocuri ca să aibă grijă de animalele castrate. Animalele care atacă oamenii trebuie eutanasiate, dar ceilalte trebuie lăsate în pace.

– Veţi derula programe de anvelopare a blocurilor din Balş?

– Avem proiect depus, am fost în programul pilot din 2008, din cauza schimbării guvernelor am devenit, din poziţia întâi neeligibili. Acum, este un program pe fonduri europene numai pentru municipii, eu sunt prim-vicepreşedinte al Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România, lupt ca să schimb statutul şi să intre şi oraşele în acest program.

– Cum stă Balşul la capitolul locuri de parcare şi locuri de joacă pentru copii?

– Locurile de parcare sunt suficiente, avem un proiect european care se derulează în zona Monumentului Eroilor, am montat şi camere de supraveghere pentru siguranţa cetăţenilor, iar locurile de joacă sunt moderne şi îi mulţumesc pe copii.

– V-aţi hotărât care vor fi personalităţile locale care îşi vor avea bustul pe cele 16 socluri din faţa primăriei Balş?

– Este o comisie la nivel de primărie, formată din directorul Muzeului Judeţean, personalităţi actuale ale Balşului şi profesori de istorie, directori de şcoli, care lucrează săptămânal la alegerea oamenilor care au contribuit la istoria Balşului şi care să aibă un bust. Până acum, s-au ales vreo şase personalităţi la care s-a ajuns de acord. Fiecare perioadă, de la geneză până în prezent, va fi reprezentată de o personalitate – de la 1437 şi până în 1944. Termenul final al lucrării este acum în noiembrie.

– Cum stă Balşul la capitolul crearea locurilor de muncă?

– Prin înfiinţarea IAC s-au creat peste 300 de locuri de muncă, îmi pare rău că nu am fost primar în perioada 2004-2008 când au venit Ford sau Pirelli, că altfel ar fi fost aici, la Balş. Avem tratative cu o firmă de tractoare.

– Despre Centura Balşului ce ne puteţi spune?

– Centura Balşului se va scoate la licitaţie în jurul lunii decembrie. Aceasta se suprapune pe Autostrada Sudului.

– Ce planuri pe termen scurt sau mediu are Primăria Balş?

– Avem destule proiecte în cartierele apropiate Balşului, Româna şi Vârtina şi urmează să introducem gaze şi canalizare, mai avem un proiect pentru anveloparea blocurilor, lucrăm împreună cu Consiliul Judeţean la ecologizarea rampei de gunoi, de asemenea, vom crea un nou drum pentru maşina de gunoi, ca să nu se mai traverseze pe strada Buzeşti

– Un mesaj pentru locuitorii Balşului şi ai judeţului Olt?

– Le doresc multă sănătate, că dacă sunt sănătoşi pot să realizeze tot.

2 COMENTARII

  1. In zona Jiul, locurile de parcare nu sunt suficiente datorita trotuarelor din jurul blocurilor. Probabil primarul a considerat ca numarul masinilor se va diminua in viitor ! Pe straduta cu frizeria lui Bimbo masinile sunt parcate si de-alungul trotuarului. Sa-i ajute Dumnezeu pe locatari sa nu aiba nevoie de pompieri! O masina mare nu mai are loc pe acea strada. Mai sunt si cetateni care organizeaza expozitii de masini cu vanzare. Vin cu trei patru masini si ocupa locurile oamenilor. O alta problema delicata e reprezentata de cateva masini CEZ. Soferii lor au si masini personale. Sa va mai relatez si despre microbuzele care sunt parcate pe trotuare?
    Candidatul la functia de primar care va gasi solutii in problema locurilor de parcare va lua cele mai multe voturi din zona Jiul.

  2. Asa e in zona Jiul. De fapt, de la BCR pana la Termex e jale cu locurile de parcare. Au fost distruse si spatiile verzi. Daca ninge puternic nici plugul nu mai poate trece printre trotuarele din jurul blocurilor pentru ca sunt blocate de masini faramate, masini parcate aiurea pentru ca oamenii nu mai au locuri ca inainte de asa zisa modernizare numita ORASUL NOU. Poate ca cineva considera ca va fi un ORAS NOU DIN EPOCA DE PIATRA fara masini doar cu carute in care sunt oameni cu ochii dupa fier, capace de canale, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here