Acasă Politic Dacă Guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă, va anula proiectul de...

Dacă Guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă, va anula proiectul de lege iniţiat de senatorul Darius Vâlcov

55

Dacă Guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă, va anula proiectul de lege iniţiat de senatorul Darius Vâlcov

În proiectul de lege iniţiat de senatorul Darius Vâlcov, ce i-a avut ca şi co-semnatari pe
deputaţii Daniel Bărbulescu, Emil Moţ, Dan Ciocan, Alexandru Stănescu şi Virgil Delureanu, dar şi pe senatorul Mihai Niţă, se propunea asigurarea confortului financiar al aleşilor „executivului” local. (George PIŢULESCU)

Pe lângă proiectul de lege existent în parlament mai există şi un proiect care vizează o viitoare hotărâre pe care Guvernul a promis-o Asociaţiei Comunelor din România, după ce reprezentanţii acestei asociaţii au negociat cu Executivul ca primarii să aibă salarii decente în funcţie de numărul de locuitori. Pe lângă asta, au mai cerut şi ca veniturile din impozitul din agricultură să ajungă în visteria localităţii.

Dacă de la 1 ianuarie 2014 actul normativ emis de guvern va intra în vigoare, iniţiativa înaintată de senatori şi deputaţi va fi anulată, pentru că nu va mai face obiect atâta timp cât o ordonanţă emisă de Executiv reglementează cele prezentate în iniţiativa legislativă. În proiectul legislativ depus în vara acestui an se făcea referire la remuneraţiile mici pe care le primesc edilii de localităţi şi cei din aparatul administrativ şi la atribuţiile prea mari pe care le au aceştia în instituţiile de conducere locală, astfel se va regândi sistemul bugetar de plată al aparatului administrativ din municipii, oraşe şi comune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.