Acasă Administrație Cătălin Rotea începe revoluţia administrativă: Ăla micu’ de la prefectură are planuri...

Cătălin Rotea începe revoluţia administrativă: Ăla micu’ de la prefectură are planuri mari!

275

Vine din noul val. E tânăr, ambiţios, ştie ce vrea şi e croit să facă treabă. E liberal de fel şi se mândreşte cu asta. La început, un om de bază în PNL, acolo unde, conform spuselor sale, Ioan Ciugulea l-a promovat, recomandat şi susţinut, Cătălin Rotea a demonstrat ulterior că poate…

Un prim examen l-a dat la Garda de Mediu Olt. Acolo unde, pentru o jumătate de an, ca tânăr comisar s-a apucat de treabă şi a făcut exact ce trebuie: puţină ordine. Sau, de ce n-am recunoaşte-o, ceva mai multă. În orice caz, mai multă decât vroiau unii să facă.
Acum, acelaşi Rotea e gata de-o altă provocare. E noul prefect al Oltului şi asta înseamnă, pe lângă onoare şi profesionalism, tărie de caracter, dorinţă de afirmare şi-o mare responsabilitate… (Claudiu ENE)

Cătălin Rotea vrea transparenţă şi o relaţie corectă cu cetăţenii
După investirea în funcţia de prefect al judeţului Olt, petrecută sâmbătă 7 septembrie 2013, în cadru festiv, cu strângeri de mână, felicitări şi câteva discursuri, Cătălin Rotea n-a stat prea mult pe gânduri şi a trecut la treabă.
Astfel, miercuri, spre dimineaţă, noul prefect al Oltului, alături de subprefectul Emil Marinescu a ţinut o primă conferinţă de presă dorind să-şi facă publice obiectivele şi planurile din perioada următoare. Printre altele, în faţa celor prezenţi, Cătălin Rotea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că vrea comunicare cu toţi oltenii, că vrea şedinţe în faţa presei, că temele vor fi alese, de fiecare dată, din rândul celor propuse de cetăţenii judeţului pe care acesta îl reprezintă:
„Este normal ca toate şedinţele să fie făcute de faţă cu presa. Nu văd motive pentru care directorii de deconcentrate s-ar simţi stingheriţi să prezinte anumite rapoarte, pentru că, până la urmă, suntem în slujba oamenilor, iar presa realizează comunicarea dintre noi şi cetăţeni”.

Câinii comunitari sunt în atenţia prefectului
În altă ordine de idei, tot Cătălin Rotea mai spune că s-a interesat deja de situaţia câinilor fără stăpân care se plimbă şi mârâie pe unde pot, dar spune că are în vedere şi siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice ce activează în şcolile oltene.
Astfel, referitor la situaţia maidanezilor olteni, o temă fierbinte în toată ţara, prefectul Rotea a precizat: „Deja am cerut informaţii în legătură cu situaţia cîinilor comunitari, despre recensământ, firme de ecarisaj, starea adăposturilor.. Din câte ştim, în judeţul Olt avem şi situaţii mai speciale, la limita dintre judeţul nostru cu celelalte judeţe limitrofe. Astfel, în zona Balşului, de multe ori sunt aduşi câini maidanezi din zona Craiovei, tot aşa cum în zona comunei Coloneşti, sunt aduşi cei din judeţul Argeş. Pe lângă faptul că am întrebat dacă au făcut un recensământ al câinilor şi dacă au încheiat un contract cu vreo firmă de ecarisaj, am cerut şi situaţia adăposturilor, cu numărul de locuri pe care îl au. 30% dintre reprezentanţii primăriilor, mai ales cele din mediul rural, ne-au trimis deja situaţiile. Am aflat că în localităţile respective nu există patrupede fără stăpân, dar există cel puţin câte doi oameni care se ocupă de strângerea câinilor morţi pe raza acestora”.
Aşadar, începutul e bun, promiţător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.